Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- آمارهای وزارت اقتصاد کشور نشان می‌دهد که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی و کاهش کمک‌های مالی به کشور، تعطیلی موسسات بخش خصوصی سیر صعودی داشته است.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری میزان، آمارهای وزارت اقتصاد کشور نشان می‌دهد که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی و کاهش کمک‌های مالی به کشور، گراف انحلال مؤسسه‌های غیردولتی سیر صعودی داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آمارهای وزارت اقتصاد افغانستان نشان می‌دهد که پس از خروج نیروهای خارجی از افغانستان در سال ۲۰۱۴ میلادی و کاهش کمک‌های مالی به کشور، گراف انحلال مؤسسه‌های غیردولتی سیر صعودی داشته است.

مقام‌های این وزارت می‌گویند که در جریان سه سال اخیر حدود ۳۸۰مؤسسه‌ خصوصی به خاطر خروج بخش گسترده‌‌ی نیروهای ناتو از کشور و کاهش کمک‌های خارجی غیرفعال شده‌اند. از این میان ۷مؤسسه‌ خارجی و ۳۷۹ نهاد دیگر آن داخلی بوده است.

بر اساس آمارهای این وزارت، در سال ۲۰۱۶ میلادی (دو سال پس از خروج بخش بزرگی از نیروهای خارجی) ۱۴۳مؤسسه‌ جواز کاری‌شان را لغو کرده‌اند و در سال ۲۰۱۷، تعداد بیشتری از مؤسسات خصوصی غیرفعال شده‌اند. در همین سال ۲۴۳ نهاد از فعالیت باز مانده است.

آن طور که مقام‌های وزارت اقتصاد می‌گویند، شمار زیادی از مؤسسه‌های بسته شده در بخش‌های معارف، خدمات بهداشتی، خدمات اجتماعی، حکومت‌داری، کشاورزی و مالداری فعالیت داشتند. به گفته‌ی این مقام‌ها، نهادهای مذکور پس از کاهش کمک‌های قابل توجه تمویل‌کننده‌گان در سال ۲۰۱۴ میلادی، از فعالیت بازمانده‌اند.

سهراب بهمن، سخنگوی وزارت اقتصاد به روزنامه‌ی ۸صبح گفت: «با کاهش کمک‌ها و خارج شدن نیروهای خارجی از کشور یک تعداد از این مؤسسه‌ها منبع مالی خود را از دست دادند و تعطیل شدند.»

به گفته‌ی او کاهش علاقه‌مندی مسئولان این مؤسسات و همچنان وضع مقررات از سوی وزارت اقتصاد از دلایل دیگر بازماندن شماری از این مؤسسات از فعالیت شده است.

این مؤسسات در زمان فعالیت‌شان، زمینه‌ کار را برای صدها تن از اهالی افغانستان فراهم کرده بودند، اما مسؤولان وزارت اقتصاد در مورد پیامدهای بسته‌شدن این مؤسسات و همچنان در مورد این که پس از غیرفعال شدن مؤسسات مذکور چه تعداد از افراد بیکار شدند، جزئیات ارائه ندادند.

اکنون مسئولان در وزارت اقتصاد با تأیید این موضوع می‌گویند که کاهش فعالیت‌های اقتصادی می‌تواند تأثیرات منفی را برجا بگذارد.

در همین حال، کارشناسان اقتصادی بسته شدن این مؤسسه‌ها را صدمه‌ی بزرگی بر پیکر اقتصاد کشور عنوان می‌کنند. مسعود مسعود، استاد دانشگاه کابل در این زمینه می‌گوید: «بسته‌شدن مؤسسه‌ها ضربه‌ بزرگی بر اقتصاد، باورمندی در سرمایه‌گذاری در افغانستان و ضربه‌بر ورود سرمایه به داخل کشور وارد کرده است.»

/انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: گزارش گروه بین الملل خبرگزاری میزان سرمایه گذاری کارشناسان اقتصادی موسسه ها فعالیت های اقتصادی وزارت اقتصاد ضربه بزرگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۹۰۸۴۶۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، گمرک ایران اعلام کرد تجارت خارجی کشور (مجموع صادرات و واردات) با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین امسال با ۴۷.۶۳ درصد افزایش به رقم ۱۰ میلیارد و ۴۲۰ میلیون دلار رسید.
 از مجموع صادرات و واردات کشور ۷ میلیارد و ۶۸۰ میلیون دلار به صادرات و ۲ میلیارد و ۷۴۰ میلیون دلار آن به واردات اختصاص داشت.
تراز تجاری کشور با احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی و برق در فروردین ماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل به میزان ۴ میلیارد و ۹۴۰ میلیون دلار مثبت بوده است.
این گزارش با اشاره به اینکه صادرات بدون احتساب نفت خام، میعانات گازی، خدمات فنی مهندسی، برق و صادرات از محل تجارت چمدانی در این مدت به میزان ۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار بوده است، می‌افزاید: تراز تجاری کشور بدون نفت هم در فروردین ماه در مقایسه با مدت مشابه قبل ۴۳۰ میلیون دلار مثبت بود.

صادرات نفت خام، کوره و میعانات گازی در فروردین ماه سال جاری ۴ میلیارد و ۱۸۰ میلیون دلار بوده است.
ارزش صادرات کشور در فروردین امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۶.۸۵ درصد کاهش نشان می‌دهد.
این گزارش با اشاره به اینکه ۳ قلم عمده کالای صادراتی در فروردین ۱۴۰۳ به پروپان مایع شده با ۲۱۸ میلیون دلار، متانول با ۲۰۱ میلیون دلار و قیر نفت با ۱۸۰ میلیون دلار اختصاص داشت، می‌افزاید: میانگین ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت با ۷.۹۶ درصد کاهش به رقم ۳۲۸ دلار رسیده است.
در این مدت ۹ میلیون و ۷۰۰ هزار تن کالا به خارج از کشور صادر شد که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۹.۶۶ درصد کاهش داشته است.
عمده‌ترین مقاصد کالا‌های صادراتی ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های چین، عراق، امارات متحده عربی، ترکیه، پاکستان، افغانستان و عمان بوده است که این ۷ کشور، ۷۸ درصد از وزن و ۸۳ درصد از ارزش کل صادرات کشور را به خود اختصاص دادند.
در فروردین امسال، میزان صادرات کالا‌های پتروشیمی ۳ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ارزش یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار بوده که به لحاظ وزن ۲۵.۷۷ درصد و از حیث ارزش ۲۴ درصد کاهش نشان می‌دهد.
در بین ۱۰ قلم عمده کالا‌های صادراتی، گاز‌های نفتی و هیدروکربور‌های گازی شکل مایع شده، اوره و میله‌های آهنی و فولادی از بیشترین افزایش و گاز طبیعی مایع شده، شمش از آهن و فولاد و بوتان مایع شده از بیشترین کاهش در ارزش برخوردار بودند.
در این مدت ۲ میلیون و ۴۰۰ هزار تن کالا به ارزش ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون دلار وارد کشور شد که به لحاظ وزن ۳۳.۳۸ درصد افزایش و از حیث ارزش ۱۱.۳۶ درصد کاهش داشته است.
ذرت دامی با ۳۵۳ میلیون دلار، کنجاله سویا با ۱۸۱ میلیون دلار و گوشی‌های تلفن هوشمند با ۱۰۶ میلیون دلار ۳ قلم عمده کالا‌های وارداتی در فروردین ماه سال جاری بوده‌اند.
بیشترین افزایش در بین ۱۰ قلم اول کالا‌های وارداتی به طلا به اشکال خام، کنجاله سویا و روغن دانه آفتاب‌گردان و بیشترین کاهش در ارزش نیز به قطعات منفصله جهت تولید اتومبیل سواری با کد تعرفه ۹۸۸۷۰۳۱۲، دانه سویا و برنج اختصاص داشت.
متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی در فروردین ماه سال جاری یک هزار و ۱۲۲ دلار بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳.۵۴ درصد کاهش داشته است.
بر اساس این گزارش، ۶ کشور اول طرف معامله با ایران در فروردین ماه سال جاری شامل کشور‌های امارات متحده عربی، چین، ترکیه، هلند، آلمان و هند در مجموع ۷۲ درصد از وزن و ۷۸ درصد از ارزش کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند.
میزان ترانزیت خارجی کشور از مسیر ایران در فروردین امسال با ۴۷ درصد افزایش به رقم یک میلیون و ۶۰۰ هزار تن رسید.

دیگر خبرها

  • بخش خصوصی می تواند از فروپاشی اقتصادی افغانستان جلوگیری کند
  • کاهش تصدی گری دولتی و ارتقای بخش خصوصی لازمه رونق اقتصاد
  • نمایشگاه بزرگ قرآنی کابل و حمایت از غزه
  • وابستگی اقتصاد به بانک‌ها چالش‌آفرین است
  • فراتر رفتن تجارت خارجی از ۱۰ میلیارد دلار
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • برای تحقق شعار سال همه تلاش خود را به کار بسته‌ایم
  • تردد بیش از ۲۷ هزار تبعه خارجی در افغانستان
  • ترافیک خارجی در اتاق تجارت
  • بخش خصوصی؛ ضد تحریم، ارزآور